Welcome to personal loan pinjaman peribadi READ, COMPARE AND APPLY!

Bank dan Koperasi

Personal Loan bank dan koperasi kakitangan kerajaan.

Pinjaman Peribadi Personal Loan Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi Yayasan Ihsan, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. HQ Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) menawarkan pembiayaan peribadi ataupun personal loan kepada kakitangan kerajaan persekutuan (AG- Accountant General) dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) sahaja kerana Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) tidak melalui biro angkasa tetapi melalui potongan gaji majikan (PGM) melalui payslip dengan kod potongan tersendiri. Proses kelulusan cepat dan akan selepas 1 bulan slipgaji tuan/puan akan tertera perkataan "Yayasan Ihsan Rakyat". Pembiayaan peribadi ini tidak ditawarkan kepada kakitangan state government (kerajaan negeri), universiti dan hospital universiti, Majlis Daerah dan Perbandaran serta GLC) kerana agensi terbabit tidak mempunyai kod potongan YIR dan hanya payslip yang dicetak di Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM atau ANM) sahaja yang layak memohon. Kakitangan awam yang berminat memohon pinjaman peribadi akan mencetak penyata gaji di laman sesawang e-penyata gaji di https://epenyatagaji-laporan.anm.gov.my/Layouts/Login/Login.aspx atau http://www.anm.gov.my/. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Bahasa Melayu | English Version

Buletin Loan 2017: Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

-----16 November 2017: Berita Baik. Good News

Kesukaran mendapatkan pengesahan borang yIR10 dari PPD terutama sekolah di kawasan Sabah dan Sarawak? PPD memberitahu anda tidak layak memohon walaupun sebenarnya jika dikira pengiraan had kelayakan gaji pokok dan elaun tetap (kesemuanya) dicampur? Inilah berita menarik dan terbaik untuk kami maklumkan kepada anda. Berkuatkuasa hari ini, semua borang permohonan YIR atau YYP boleh ditandatangan oleh Guru Besar dan Pengetua sekolah. Jadi tidak perlu lagilah bersusah payah pergi mendapatkan cop dan sign dari PPD. Anda tidak perlu ke pekan atau bandar yang jaraknya berpuluh kilometer semata-mata untuk mendapatkan sign PPD. PPD kadang kala tidak ada di pejabat dan terpaksa berulang alik beberapa kali semata untuk memperolehi sign majikan dari PPD. Kami faham semua itu. Jadi apa tunggu lagi, Mohon borang permohonan dengan kami sekarang. Kami akan membantu sehabis daya. Whatsapp slipgaji di 019-2983056

-----14 November 2017: Panduan isi borang loan yir10

Berkuatkuasa serta merta, semua borang permohonan pinjaman YIR dan YYP wajib diisi menggunakan pen dakwat basah hitam saiz 0.7mm/1.0mm (truegel/pilotgel/gelpen). Tidak dibenarkan menggunakan ball pen untuk mengisi borang. Untuk tandatangan juga tetap sama iaitu menggunakan pen dakwat basah hitam

-----5 November 2017: Buku Bank untuk tujuan bank-in duit ke akaun pemohon

Jika pemohon mahu memasukkan duit loan menggunakan akaun bank yang masuk gaji, pemohon boleh fotostat muka depan buku bank ataupun memadai dengan print muka depan online banking. Contohnya : akaun bank yang masuk gaji adalah Maybank, jadi pemohon boleh menyertakan print muka depan dari maybank2u yang tertera nama penuh dan no ic. Jika ingin memasukkan duit loan selain dari akaun bank masuk gaji, pemohon mesti menyertakan muka depan buku bank yang mesti tertera 3 item spt nama penuh, no ic dan no akaun

-----2 November 2017:Jumlah loan max untuk kontrak staf

Max loan utk staf kontrak 15k sahaja. Jika nak buat lebih loan dari 15k, perlu buka akaun kedua. Akaun kedua akan dibuka selepas loan yang pertama dengan Yayasan Ihsan Rakyat approve dan sudah dipotong dalam slipgaji.

-----6 September 2017: Kontak staf kini layak buat loan. Betul ke?

Ya. kakitangan awam berjawatan kontrak (AG kontrak) adalah layak untuk memohon loan yir ataupun yyp tetapi syarat nya pemohon mestilah bekerja sekurang-kurangnya 2 tahun dalam perkhidmatan sebelum membuat pinjaman.Keistimewaan yang dinikmati adalah sama dengan kakitangan kerajaan berjawatan tetap.YYP juga boleh buat

Interest rate adalah sama yang dinikmati oleh penjawat awam tetap iaitu 7.99%, 8.99% dan 9.99%. Terbuka juga staf kontrak Jabatan Kebajikan Masyarakat, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), guru Tabika, staf Majilis Sukan Negara (MSN), Institut Sukan Negara (ISN) dan lain-lain

-----1 September 2017: Masalah intransit MBSB?

Masalah intransit MBSB sekarang ini banyak menghantui pemikiran dan perasaan kerana banyak koperasi yang tidak boleh buat loan jika pemohon mempunyai rekod intransit mbsb waslah. Sila dapatkan info intransit dengan menghubungi MBSB dan maklumkan kepada pihak kami bila tarikh pemotongan baru mbsb akan dibuat (tahun dan bulan start potong). Jika ada intransit mbsb dan potongan selepas 7 bulan, anda layak memohon dengan YIR tetapi kelayakan akan ditolak siap-siap dengan ansuran intransit mbsb. Tetapi masalah ini boleh diselesaikan dengan anda memohon dengan kami loan yayasan perliis.

-----13 Ogos 2017: Anggota PDRM di seluruh Malaysia boleh buat loan dengan bersyarat

Syarat adalah majikan MESTI boleh mengesahkan borang loan. Pegawai yang akan sahkan borang loan adalah pegawai yang dilantik dan diberikuasa oleh majikan. Cuba tanya bahagian pentadbiran/ketua jabatan untuk mengetahui pegawai mana yang layak utntuk mengesahkan borang loan. Sila abaikan info pada 3 july 2017.

-----7 July 2017: PDRM tak perlu dapatkan surat integriti dari jabatan integriti

Boleh buat

-----3 July 2017: PDRM sudah boleh buat loan tau

Ya PDRM anggota polis layak buat loan dengan syarat anda perlu mendapatkan surat pengesahan jawatan dari jabatan integriti pdrm. Jawatan ASP ke atas utk mengesahkan borang loan. Masih lagi tertakluk kepada 60%

-----23 June 2017: YIR officially sudah dibuka utk permohonan pinjaman peribadi

Ya sudah dibuka semula menggunakan borang yang sama. Interest utk loan Aidilfitri adalah 7.77% (improved interest rate) dan memang proses paling cepat. Sila mohon sekarang!

-----20 April 2017: YIR officially sudah diberhentikan buat sementara waktu. Harap maaf

Harap maklum, kepada semua staf kerajaan, loan YIR ditutup buat sementara ekoran masalah teknikal. Oleh yang demikian, loan YYP iaitu yayasan Perlis boleh dimohon menggantikan loan YIR ini. Borang angkasa 2 set harus disediakan bagi menggantikan borang YIR10 dan kena sign balik dan isi semula borang permohonan berwarna biru bagi menggantikan borang yir berwarna kuning. Berkuatkuasa serta merta.

-----3 Julai 2017: Interest dikekalkan tetapi....

Interest dikekalkan pada flat rate 7.99% tetapi payout dikurangkan dari 81% sejak tahun lepas menjadi 75%. Harap maklum. Tetapi jika ada kesulitan dan merugikan, kami ada cara bagi mengatasi bebanan anda.

-----1 Mac 2017: Interest direndahkan sempena promosi bulan Mac

BKhabar bahagia kerana interest 8.99% diturunkan dan digantikan dengan kadar keuntungan loan 7.99%. Payout dinaikkan dari 81% menjadi 85%. Hanya bulan Mac sahaja.

-----1 Jan 2017: Selamat Tahun Baru

Wishing to you a happy new year and may bring glory to your life. Jangan lupa apply loan dengan kami ya. Call/ SMS/ Whatsapp payslip e penyata gaji anm ke 019-2983056. Bagi mengelakkan kelewatan dan proses menjadi tergendala, beberapa langkah MESTI diambil oleh pemohon seb

 

 

Buletin Loan Julai 2016: Yayasan Ihsan Rakyat Bulletin Syawal

-----13 Julai 2016: Pastikan beberapa perkara berikut sebelum menghantar

Bagi mengelakkan kelewatan dan proses menjadi tergendala, beberapa langkah MESTI diambil oleh pemohon sebelum mengepos balik borang yang sudah siap kepada kami. Perkara tersebut adalah seperti dibawah:-

 1. Surat pengesahan Jawatan:Mestilah berkepala surat (letterhead) original dan MESTILAH ditulis alamat Yayasan Ihsan Rakyat seperti berikut:-
  Alamat Yayasan Ihsan Rakyat:

  Yayasan Ihsan Rakyat
  Lot 33 01/02 33rd Floor
  Sunway Putra Tower
  100 Jalan Putra
  50350 Kuala Lumpur.

  Jika tidak ditulis alamat atau hanya meletakkan 'kepada sesiapa yang berkenaan' maka pemohon kena mohon surat pengesahan jawatan sekali lagi dan permohonan tidak boleh diproses kerana dokumen tidak lengkap.
 2. Salinan IC Kad pengenalan pemohon: Mesti jelas dan nampak raut wajah pemohon. Boleh print IC di kedai stationery untuk mendapatkan salinan ic yang benar-benar jelas. Tetapi memadai jika fotostat jika salinan ic itu jelas.
 3. Bil utiliti yang terkini (ori/fotostat): Mesti menyertakan bil utiliti yang terkini.
 4. Tandatangan pemohon/ Signature: Mestilah menggunakan pen dakwat basah 0.7mm warna hitam (seperti gel pen pilot dan lain2 brand). Setiap signature mesti RINGKAS dan SAMA pada semua borang. Jika ada tandatangan yang tidak sama, maka pihak yayasan akan menyuruh kembali pemohon untuk menandatangani borang yang mempunyai tandatangan yang tidak sama.
 5. JANGAN tulis tarikh: Jika pemohon menulis tarikh maka pemohon kena sign semula borang yang telah ditulis tarikh itu.
 6. Tandatangan dan pengesahan majikan: Mestilah mendapatkannya dari pegawai yang dilantik oleh majikan dan pengesahannya laku dan diiktiraf bagi mengelakkan pemohon mendapatkan cop pengesahan sekali lagi.
 7. Optional Surat transfer: Jika pemohon bertukar jabatan/sekolah, sila lampirkan surat pertukaran/ transfer location letter kepada pihak koperasi. Dokumen ini tidak perlu disahkan.
 8. MBSB pakej waslah sudah dipotong?: Jika pinjaman MBSB waslah ini akan dipotong pada tahun yang sama pemohon ingin membuat loan, maka loan akan reject. Sila maklumkan kepada pihak kami samada potongan ansuran baru MBSB Waslah akan dikenakan penambahan pada tahun ini ataupun tahun terkedepan.

Buletin Loan June 2016: Yayasan Ihsan Rakyat Bulletin Raya

-----9 June 2016: Cut-off date untuk dapat duit sebelum raya

Pihak kami akan memaklumkan kepada pemohon yang dimuliakan akan tarikh terakhir borang yang lengkap dan mesti sampai di HQ Yayasan Ihsan/Yayasan Perlis untuk anda mendapat duit sebelum raya. Buat masa ini belum ada tarikh yang dikeluarkan oleh pihak HQ Yayasan.

-----9 June 2016: Promosi Aidilfitri untuk kakitangan kerajaan

Selamat menyambut bulan puasa Ramadhan al-mubarak tahun ini semoga diberkati Allah SWT. Kepada pemohon yang layak diharap dapat memohon loan dengan kami untuk kegunaan raya tahun ini seperti membeli baju raya baru, kasut raya, kenderaan baru dan untuk balik kampung halaman masing-masing. Anda bolehlah memohon loan YIR/YYP dengan pihak kami. Maaf kami tidak menyediakan perkhidmatan semakan status jika anda telah membuat loan dengan pihak lain. Jadi untuk memastikan loan anda mendapat keputusan lulus atau tidak anda semestinya memohon personal loan dengan pihak kami.

Buletin Loan May 2016: Yayasan Ihsan Rakyat

-----20 Mei 2016: Interest rate YIR sudah dinaikkan kepada 8.99%

Ingin dimaklumkan bahawa mulai mei 2016, semua pinjaman peribadi yayasan ihsan rakyat secara automatik dinaikkan menjadi 8.99% daripada 7.99%. Pihak yayasan ihsan tidak menyediakan repayment table untuk kadar baru ini. Anda boleh whatsapp payslip untuk pihak kami membuat kiraan kelayakan pinjaman peribadi anda.

-----16 Mei 2016: Potongan baru MBSB Waslah selepas 5 tahun

Info yang baru kami terima, sila maklum kepada kami sekiranya potongan MBSB pakej waslah akan dipotong dalam tahun ini kerana syarat terbaharu oleh yayasan dan koperasi adalah anda tidak layak memohon loan jika potongan baru MBSB waslah akan dilakukan pada bila-bila masa tidak kurang dari 6 bulan. Anda BOLEH membuat loan jika loan mbsb waslah anda sudah dipotong dalam payslip selepas bulan keenam. Sekiranya ada perubahan akan dimaklumkan.

-----10 Mei 2016: Masalah peminjam yang gagal melunaskan bayaran PTPTN

Pemohon yang tidak membayar atau degil untuk membuat bayaran pinjaman pelajaran PTPTN, permohonan anda akan ditolak oleh pihak yayasan ihsan rakyat kerana rekod anda telah disenaraihitam. Jadi waspadalah dan buat lah pembayaran loan PTPTN anda secepat mungkin bagi mengelakkan anda tidak dapat membuat pinjaman dengan Yayasan Ihsan Rakyat dan koperasi-koperasi yang lain.

Dalam masa beberapa bulan kebelakangan ini pihak kerajaan akan membuat potongan PTPTN melalui potongan gaji bagi yang ingkar membayarnya. Jadi walaupun payslip anda pada bulan terkini tidak mempunyai potongan PTPTN, namun jika majikan anda membenarkan pemotongan ansuran PTPTN dipotong terus melalui skim potongan gaji, maka permohonan loan anda pada payslip bulan tersebut akan ditolak oleh pihak yayasan dan koperasi lain. Ramai pemohon yang memohon dengan kami tidak mendapat kelulusan atas masalah kegagalan membayar loan PTPTN. Jadi sebelum membuat loan dengan kami, sila nyatakan masalah anda dengan jelas supaya pihak kami dapat mengetahui keadaan sebenar pemohon.

Buletin Loan April 2016: Yayasan Ihsan Rakyat

Terdapat kelewatan memproses borang loan yayasan ihsan rakyat buat masa ini kerana semakan ctos. Ini bermakna jika pemohon mempunyai rekod ctos maka akan berlaku 2 perkara seperti berikut:-

 1. Loan akan approve: Jika pemohon selesaikan /buat full settlement untuk rekod ctos seperti pinjaman bank atau pinjaman berlesen, court mammoth, pinjaman dengan singer , kredit kad, pinjaman kereta dan lain-lain. Dan jika amount ctos tu kecil terpulang kepada budibicara pihak processing untuk approve dengan kadar interest 11% setahun.
 2. Loan akan reject: kerana amount ctos blacklist anda besar. Proses semakan menjadi lambat kerana yayasan ihsan sekarang ini akan mempercepatkan permohonan yang tiada masalah ctos.

 

Buletin Loan March 2016: Yayasan Ihsan Rakyat

-----29 March 2016: Send payslip anda melalui aplikasi WhatsApp

Untuk pengiraan had kelayakan loan anda dengan lebih tepat, anda digalakkan untuk menghantar payslip terkini anda. Sila klik pautan ringkas untuk mengakses payslip anda melalui portal e-penyata gaji & laporan anm untuk memperolehi payslip anda.

Buletin Loan Februari 2016: Yayasan Ihsan Rakyat

-----18 February 2016: Semakan status permohonan loan

Pihak kami hanya dapat menyemak permohonan yang dihantar terus kepada kami dan tidak melayan sebarang permintaan menyemak pemohonan yang dihantar kepada pihak selain kami. Jadi untuk keselesaan pada masa akan datang, sila berurusan HANYA dengan pihak kami.

Buletin Loan January 2016: Yayasan Ihsan Rakyat

-----29 January 2016: Borang Pink hospital HKL

Sila sertakan borang berwarna merah jambu (pink) dan sertakan sekali payslip terkini juga salinan ic bagi mendapatkan cop koperasi.

-----25 January 2016: Masalah blacklist CTOS with legal case

Yayasan Ihsan Rakyat akan menolak permohonan yang mempunyai CTOS yang sudah sampai arahan ke mahkamah. Jika mempunyai ctos tetapi jumlah amaun blacklist tidak besar layak buat tetapi interest rate akan naik menjadi 11%. Akan dimaklumkan bila pemohon mendapat panggilan akad kelak dari bahagian akad koperasi.

-----28 January 2016: Signatory majikan yang kena buat semula

Jika majikan tandatangan yang tidak serupa dan juga sekiranya majikan sign menggunakan pen dakwat basah berwarna biru kena dibuat semula dengan menggunakan pen dakwat basah berwarna hitam sahaja.

-----1 January 2016: Penggunanan pen dakwat basah untuk semua signature

Untuk mengelakkan dari pemohon terpaksa meminta sign sekali lagi dengan majikan dan pemohon juga terpaksa sign sekali lagi, diharap peringatan ini dapat memberikan manfaat ke atas pemohon baru yang akan memohon dengan kami iaitu penggunaan inkpen (pen dakwat basah saiz 0.7mm) berwarna hitam.

-----Personal loan 2016: Interest terbaharu: 7.99% dan 8.99%

Ingin dimaklumkan bahawa berkuatkuasa 1/6/15, pembiayaan peribadi YIR dan YYP telah ditetapkan seperti berikut:-

 1. Federal Govt/ AG: gaji 2k ke atas interest 7.99%, selainnya interest 8.99% setahun. Jika gaji bawah Rm2,000 tetapi mempunyai baki gaji bersih sebanyak Rm900++ layak membuat loan dengan yayasan. Tetapi interest menjadi 8.99%.
 2. State Govt/ Badan berkanun/ Universiti dan lain-lain: interest 8.99% setahun.

Beberapa perkara dibawah mestilah dipatuhi oleh pemohon pada tahun 2016

Untuk keselamatan dan untuk mengelakkan dari berlaku sebarang penipuan dalam menandatangi borang loan Yayasan Ihsan, pemohon mestilah menggunakan pen dakwat basah berwarna hitam (inkpen) saiz 0.7mm untuk sign semua borang. Pemohon harus menandatangi semula borang loan jika menandatangani borang loan menggunakan ball pen (pena hitam).

Tandatangan juga mestilah sama pada setiap helaian borang bagi mengelakkan pemohon kena sign borang sekali lagi.

Jangan tulis tarikh pada setiap borang. Pemohon hanya perlu isi borang berwarna kuning sahaja. Borang yang lain tidak perlu ditulis nama, no kad pengenalan, tarikh dan sebagainya memadai dengan hanya sign sahaja.

JIka mempunyai blacklist CTOS interst akan bertukar kepada 11% (akan dimaklumkan bila proses akad dengan pembeli). Jika CTOS lebih 10k maka loan akan reject. Jika ada ctos dan sudah masuk ke legal case, maka loan yayasan anda akan reject. Kriteria yg lain adalah sama seperti dibawah.

Berikut adalah syarat-syarat dan kelayakan memohon personal loan Public Bank Berhad.

 1. Berjawatan tetap dan berpencen sahaja.
 2. Gaji kasar R,1,500 layak memohon.
 3. Senaraihitam sebagai peminjam/penjamin/ctos/ccris layak memohon.
 4. Tidak mengira tanggungan luar penyata slip gaji iaitu tanggungan seperti kad kredit/pinjaman kereta, pinjaman perumahan dan perabot dan lain-lain.
 5. Tidak memerlukan penjamin.
 6. Pinjaman dilindungi insuran takaful.
 7. Tempoh kelulusan yang cepat selama 5-7 hari bekerja.
 8. Bayaran balik pinjaman selama 120 bulan (10 tahun).
 9. Pinjaman serendah Rm3,000 dan maksimum Rm200,000.00

Apakah dokumen-dokumen yang diperlukan?

 1. 3 salinan kad pengenalan depan belakang (disahkan majikan).
 2. 3 bulan salinan slip gaji (setiap bulan 3 salinan) (disahkan oleh majikan).
 3. 3 salinan kad pengenalan polis (authority card) (juga disahkan majikan)- untuk polis sahaja.
 4. 1 penyata akaun bank gaji untuk 3 bulan transaksi (disahkan oleh pihak bank).
 5. 1 muka depan buku akaun bank atau salinan penyata buku bank (mesti mengandungi nama penuh, no ic dan no akaun pemohon).
 6. 1 surat tempoh umur persaraan (opsyen letter- jika berumur 44 tahun ke atas (disahkan majikan).
 7. 1 surat pengesahan jawatan menggunakan kepala surat majikan (letterhead majikan).
 8. 1 salinan bil utiliti (bil elektrik, bil air, bill astro dll) sama dengan alamat rumah pemohon.
 9. Sila tukarkan password epayslip janm anda kepada nombor ic dan selepas telah mendapat panggilan akad bolehlah menukarkan semula kepada pasword asal. Ini adalah sebagai langkah keselamatan bagi mengelakkan sebarang penipuan dilakukan oleh pihak pemohon yang tidak bertanggungjawab.

Panduan mengisi borang pembiayaan peribadi

 1. Sila tulis menggunakan PEN DAKWAT BASAH BERWARNA HITAM (inkpen saiz 0.7mm) dan tulis dengan jelas.
 2. Tempat yang bertanda X hendaklah ditandatangi oleh pemohon.
 3. Ruangan yang bertanda XXX hendaklah ditandatangani oleh majikan.
 4. Pastikan maklumat yang anda isi adalah benar dan tepat.
 5. TIDAK DIBENARKAN UNTUK MENULIS SEBANG NAMA, NO KAD PENGENALAN DAN TARIKH PADA SETIAP RUANG BAHAGIAN UNTUK TANDATANGAN PELANGGAN (tandatangan sahaja dibenarkan)
 6. Kakitangan kerajaan persekutuan dan state, universiti dan lain-lain mestilah menghantar gambar / picture payslip penuh bulan terkini yang jelas beserta dengan salinan ic yang jelas dengan whatsapp ke 019-2983056.
 7. Print borang persetujuan untuk semakan komitmen iaitu ccris dan ctos dengan cara download di link borang persetujuan semakan komitmen ccris dan ctos. Tandatangan dan selepas itu

Personal Loan Ihsan pakej 6.88% (promosi tamat)

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) menawarkan personal loan dengan kadar interest 6.88% dan syarat-syarat permohonan seperti berikut:-

 1. Interest 6.88%.
 2. Payout 80% tolak advance 1 bulan.
 3. Berumur 26 tahun dan ke atas. Jika kurang tidak layak memohon.
 4. Jawatan tetap sahaja.
 5. Kelulusan ekspress 5-10 hari bekerja.
 6. Max pembiayaan Rm150,000.
 7. Potongan melalui potongan slipgaji bukan melalui Angkasa.
 8. Bekerja sekurang-kurangnya 1 tahun.
 9. Berpendapatan Rm2,000 ke atas. Jika pendapatan kurang dari 2k mohon dengan Petronesa ataupun kadar interest menjadi 7.88%.
 10. Komitmen tinggi layak memohon tetapi blacklist CTOS tidak melebihi Rm15k. Jika melebihi Rm15k, interest akan menjadi 10% setahun.
 11. Hanya menerima slipgaji A/G sahaja (federal goverment sahaja, lain-lain agensi tidak layak memohon dengan Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) ini.
 12. Tidak melalui biro angkasa kerana mempunyai kod potongan tersendiri.
 13. Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan Ihsan telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia.
 14. Sila klik untuk jadual pembayaran Ihsan 6.88%.
 15. Kriteria terbaharu: Jika loan applicant menpunyai komitmen yang sangat tinggi dan blacklist yang tinggi, Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) akan menaikkan interest kepada 10% setahun dan payout akan dikurangkan menjadi 65%. Jika pemohon tidak pasti mempunyai rekod blacklist tinggi dan komitmen tinggi dinasihatkan untuk memohon personal loan dengan Koperasi Petronesa kerana interestnya flat rate 7.99% dan nett payout 80%. Sila klik disini untuk mengetahui info mengenai Petronesa.
 16. Elaun pedalaman/pendalaman iaitu elaun khas lokasi & tahap kesusahan diambilkira dalam pengiraan had kelayakan.

Personal Loan Ihsan pakej 7.88%

Interest 7.88% dari Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) ditawarkan hanya kepada kakitangan penjawat awam AG (Federal Government) dan Polis Diraja Malaysia (payslip PDRM) sahaja yang bergaji kurang Rm2,000 sebulan dan gaji bersih tidak kurang dari Rm900 selepas pinjaman baru dibuat.

 1. Umur pemohon mestilah 26 tahun dan ke atas. Jika kurang beberapa bulan sebelum mencapai umur kelayakan juga tidak layak memohon.
 2. Kadar interest 7.88% setahun (kadar rata).
 3. Kadar payout 80% tolak advance 2 bulan.
 4. Potongan Angkasa dan yuran Rm20 akan dikenakan.
 5. Ctos lebih Rm15k reject.
 6. Gaji Rm2k ke bawah sahaja.
 7. Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan Ihsan telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia.
 8. Sila klik untuk jadual pembayaran Ihsan 7.88%.
 9. Elaun khas lokasi & tahap kesusahan diambilkira seperti elaun-elaun tetap yang lain.

Berminat? Cara berkomunikasi

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.


Introduction to Personal Loans Ihsan People Cooperative Foundation (YIR) - interest rate of 6.88% and 7.88% blacklist eligible to apply

Ihsan People Cooperative Foundation (YIR) offers personal loans or personal financing to employees of the federal government (AG- Accountant General) and members of the Royal Malaysia Police (PDRM) only because Ihsan People Foundation (YIR) not through Biro Angkasa agency but through payroll deductions for employer (PGM ) through a payslip with distinctive pieces of code. Fast approval process and next month your payslip will appear "Ihsan Foundation of the People". Sorry, YIR's personal financing is not offered to employees of state government (state), universities including university hospitals, as well as the District Council and Municipal GLC as the involved agencies do not have a deduction code snippet. Open to permanent civil servants and police only.

Personal Loan Ihsan People Cooperative package with interest rate 6.88%.

Ihsan People Cooperative Foundation (YIR) offers personal loan with interest rate of 6.88% and the conditions of application as follows: -

 1. 6.88% interest.
 2. Payout 80% minus 1 month advance.
 3. Aged 26 years and above. If less is not eligible to apply.
 4. Permanent positions only.
 5. 5-10 working days for express approval.
 6. Max RM150,000 financing.
 7. Payslip not cut through cut through ANGKASA deduction.
 8. Worked at least one year.
 9. Earning RM2,000 and above. If your income is less than 2k please apply Petronesa loan or interest rates increase to 7.88%.
 10. High commitment eligible to apply but not exceeding Rm15k CTOS blacklist. If more than Rm15k, interest will be 10% per annum.
 11. Only receive AG payslip only (federal government only, other agencies are not eligible to apply to the Foundation Ihsan People (YIR) .
 12. Not through ANGKASA agency, have its own code snippets.
 13. Beginning in July 2013, the loan tenure for all applications Cooperative Ihsan has been shortened to 10 years as directions from Bank Negara Malaysia.
 14. Please click on the payment schedule Cooperative Ihsan 6.88% .
 15. The latest criteria: If the loan applicant has a very high commitment and high blacklist, Ihsan People's Cooperative Foundation (YIR) will increase to 10% interest per annum and the payout will be reduced to 65%. If the applicant does not have a blacklist record high and high commitment advised to apply for personal loan with Petronesa as interest rate 7.99% flat and 80% payout nett. Please click here to see info about Petronesa.
 16. Remote allowance / rural locations special allowances and the level of distress accounted in the loan limit calculation.

Personal Loan Ihsan People Cooperative package 7.88%

7.88% Interest Ihsan People Cooperative Foundation (YIR) is offered only to civil servants AG (Federal Government) and the Royal Malaysian Police (PDRM payslip) are earning less than RM2,000 a month and a net salary of not less than Rm900 after the new loan is made.

 1. Applicants must be 26 years of age and above. If less than a few months before reaching the age of eligibility are also not eligible to apply.
 2. Interest rate of 7.88% per annum (average rate).
 3. Payout rate of 80% minus two month advance.
 4. Pieces of Space and fees of RM20 will be charged.
 5. Ctos more Rm15k reject.
 6. Salaries RM2K down only.
 7. Beginning in July 2013, the loan tenure for all applications Cooperative Ihsan has been shortened to 10 years as directions from Bank Negara Malaysia.
 8. Please click on the payment schedule Cooperative Ihsan 7.88% .
 9. Remote allowance / rural locations special allowances and the level of distress accounted in the loan limit calculation.

Interested? How to communicate

Call / SMS / Whatsapp: 019-2983056 (Give name, No.IC, Departments & Locations, office telephone number, mobile phone number(if no different with WhatsApp number), Permanent / Contract, Basic Salary, Fix Allowances and Total Deductions on latest payslip), FaceBook / E-mail: hashimbank@gmail.com.

Seach tags: personal loan, pinjaman peribadi, personal financing, pembiayaan peribadi, koperasi, koperasi loan, pinjaman koperasi, pinjaman peribadi koperasi, islamic loan, islamic financing, epayslip anm, janm, bank negara malaysia, bnm, jadual pinjaman peribadi, payment schedule loan, biro angkasa, payout 100%, kobena, kogemilang, yayasan ihsan rakyat, yayasan rce perlis

All rights reserved by respected party.

http://pinjamanperibadi.tv